Bestrijding Bladluizen

Bladluizen gedragen zich als verschillende natuurlijke vijanden, waaronder andere insecten, insectenlarven en vogels. Er is geen manier om bladluizen te bestrijden zonder gebruik te maken van gevaarlijke chemicaliën in uw tuin. Bladluizen kunnen zich zo snel voortplanten dat herhaalde pogingen nodig zijn om ze volledig te bestrijden. Ze kunnen zich ook in de tuin verplaatsen, waardoor het moeilijk is om ze met de hand te verwijderen met behulp van een tuinslang.
Besproei de bladluizen met plantenwater uit een tuinslang in een sterke stroom of met sterke stroming. Een sterke besproeiing van de waterslang zal veel bladluizen van de plant duwen en ze zullen niet meer terug kunnen komen. 


Planten zoals de volgende zijn uitstekend geschikt voor bladluizen in de tuin, maar ook voor andere tuinplanten. Als ze ver van andere tuinen en planten worden gekweekt, trekken ze bladluizen aan en houden ze uw tuin vrij. 


Veel tuinplanten die bladluizen vermijden, zoals uien en knoflook, worden aangetrokken door bladluizen. Probeer knoflook en uien in de buurt van een besmette plant te planten, zodat de geur ze verdrijft, en probeer knoflook of uien in de buurt van besmette planten te planten, zodat de geur de bladluizen verdrijft. 


Het gebruik van kleefplaten voor bladluizen kan een van de gemakkelijkste manieren zijn om ongedierte uit uw tuin te verwijderen. U wilt vallen, vooral in gebieden waar u bladluissoorten wilt afschrikken, zoals onder bomen, onder struiken en in de buurt van de plantbasis.
Het plaatsen van een pot met zeepwater in een gebied met een aanzienlijke plaag kan ook werken, door het eenvoudigweg te plaatsen in het gebied met een aanzienlijke plaag. 


Dit is een goede manier om bladluizen uit kamerplanten te verwijderen, omdat u geen nuttige insecten kunt introduceren en ze met water kunt besproeien. Insectendodende zeepjes zijn goed voor de winterslaap van bladluizen als ze direct op ze worden gespoten, maar niet zo goed als ze in de winterslaap gaan. Zorg ervoor dat u alleen insectendodende zeep gebruikt op plaatsen waar u een bladluiskolonie ziet, meestal aan de onderkant van de bladeren, en niet op de hele plant besproeid. 


Het is systemisch, d.w.z. het wordt niet geabsorbeerd in plantenweefsels, maar blijft aan het oppervlak en verliest zijn effectiviteit na het drogen en kan planten beschadigen. 


Besproei kleine planten met een lichte aantasting in een sterke waterstroom gedurende 2-3 dagen voor de oogst om de bladluizen af te weren en de kolonie te vernietigen. In het geval van een grote plaag, gebruik dan om de 2 à 3 dagen insecticidenzeep en spuit de eerste dagen na de oogst. Neem als laatste redmiddel pyrethrine, maar de spray moet de bladluizen raken om ze te doden. Giet water met gehakte knoflook, citroensap, olijfolie en/of citroenschil. Besproei kleine planten met lichte aantasting met sterke waterstromen gedurende 3-4 dagen om de insecten af te weren voordat ze de kolonies vernietigen.
Er zijn vele andere insecticiden beschikbaar om bladluizen in uw eigen tuin of op het platteland te bestrijden, waaronder formuleringen die kunnen worden gebruikt in combinatie met andere herbiciden zoals neemspray en pyrethrine. Rogge, bedwantsen en klaver zijn toevluchtsoorden voor bladluizen, maar kunnen ook ernstige schade toebrengen aan andere planten. 


Sommige insecticiden, zoals zeepolie, zijn veilig te gebruiken als er kinderen of huisdieren aanwezig zijn, maar het gebruik ervan moet worden beperkt, omdat deze materialen een hoger aantal bladluizen kunnen doden dan zeep en olie, en ook de natuurlijke vijanden kunnen doden die worden verstrekt en in verband worden gebracht met bijensterfte en milieuproblemen. Sommige formuleringen die insecticiden met pyrethrine combineren hebben een lagere afstoting dan pyrethroïden, die zeer snel afbreken, zodat ze iets meer afstoting kunnen produceren dan alleen zeep.
Een goed verdunde insectenzeep of wasmiddel zoals zeep en olie geeft de beste controle over bladluizen door hun wasachtige laag te verwijderen, waardoor ze uitdrogen. 


Zeep en spray kunnen de smaak van bladgroen verkleuren en de bladeren beschadigen als ze in de brandende zon worden aangebracht.
Om bladluizen op fruit, bomen en struiken te bestrijden kunnen zeep en spray worden afgewisseld met plantaardige oliën, maar volg de aanwijzingen op het etiket. Natuurlijk is het doden van bladluizen een van de meest effectieve manieren om mieren in uw tuin en ander ongedierte te bestrijden.
Hoewel u dit misschien niet wilt doen voor uw bloementuin, kan reflecterende mulch in uw moestuin een zeer effectief afschrikmiddel zijn.
Bladluizen, ook wel bekend als de saladebar insecten van de wereld, trekken nuttige insecten aan in uw tuin. Als u wilt dat de natuur haar werk doet en uw bladluizentuin onderhoudt, moet u de belangrijkste spelers in de bladluizen – de jachtwet – kunnen identificeren.