ICT-Consulting

Wat is consultancy?

Consultancy is het leveren van deskundig advies binnen een bepaald kennisgebied tegen een vergoeding. Een derde partij kan een consultant inschakelen om expertise te verwerven die bij hen ontbreekt. Zo kunnen bedrijven voor specifieke projecten of diensten een beroep doen op een externe professional.

ICT -consulting

IT en digitalisering, je kan er niet meer zonder in je bedrijf. Vroeger was de taak van de ICT’er beperkt tot het heropstarten van een vastgelopen computer. Dankzij de opkomst van het internet gaat het vak tegenwoordig gepaard met heel wat meer opportuniteiten en uitdagingen. Slechts één persoon aanwerven die verantwoordelijk is voor dat hele proces, is wellicht weinig efficiënt. Grote bedrijven zijn beter gediend met een voltallige ICT-afdeling die voor elk onderdeel een specialist in huis heeft. En in kleine ondernemingen is er misschien te weinig werk voor handen om een voltijdse IT’er aan te werven.
Om zulke problemen het hoofd te bieden, kan je beroep doen op een ICT-consultant. Zo haal je professionele expertise in huis, volledig op maat van jouw bedrijf. Een IT-consultancybedrijf werkt een digitale strategie en een IT-infrastructuur uit die voldoet aan jullie noden en doelen. Ze kunnen ondersteuning bieden op vlak van:

  • Software en hardware oplossingen
  • Software development
  • Software testing
  • Cloud- of serversystemen
  • IT security
  • Back-upmogelijkheden
  • Project management
  • Digitale strategie

Voordelen van webconsultancy

Het inhuren van ICT-consulting is vaak voordeliger dan het aanwerven van een IT’er of een hele IT-dienst. Je haalt namelijk heel wat experten in huis die elk ontzettend goed zijn in hun vakgebied. Wanneer één vaste werknemer instaat voor de ICT, is dat al moeilijk te evenaren. En meerdere specialisten permanent aanwerven, betekent een serieuze loonkost. Een consultingbedrijf kan je tijdelijk inhuren voor specifieke problemen of speciale projecten. Je hoeft hen dus niet continu te betalen voor bewezen diensten. Zelfs als je permanente ondersteuning krijgt, is de prijs meestal voordeliger dan een volwaardig werknemersloon. Bovendien zijn consultancybedrijven mee met de laatste trends, waardoor de kwaliteit van de ICT gewaarborgd blijft.

Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.