Koeriersdiensten

Wat doet een koeriersdienst?

Een koeriersdienst staat in voor het bezorgen of afhalen van je brieven of pakketten. Dit doen ze in opdracht van een derde partij. Vaak gaat het hierbij om waardevolle, delicate of dringende zaken die snel en veilig op hun bestemming moeten geraken. Tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer fietskoeriers in het straatbeeld. Die worden vooral ingezet in stedelijke gebieden om o.a. pizza’s en andere afhaalmaaltijden aan huis te leveren.

Voordelen van een koeriersdienst

Waarom is het zo voordelig voor bedrijven om een externe koeriersdienst in te schakelen? Het grootste voordeel is ongetwijfeld de tijd. Niet alleen raakt het desbetreffende pakje snel op zijn bestemming. Je spaart zelf vooral ook veel tijd uit voor je eigen werknemers. Waardoor die zich weer met andere (kern)zaken kunnen bezighouden. En wanneer er fileleed is, heb jij er alleszins geen last van.

Door met een gespecialiseerd koerierbedrijf te werken in plaats van een klassiek postbedrijf kan je bovendien aan specifiekere eisen voldoen. Just in time of toch zo snel mogelijk? Je kan zelf bepalen wanneer jouw zending moet toekomen.

Ook voor particulieren zijn er heel wat voordelen verbonden aan koeriersdiensten. Je kan bijvoorbeeld zelf kiezen waar je een pakketje laat ophalen of leveren. Bij je thuis, op het werk of in een ophaalpunt. Je opteert gewoon voor de locatie die jou op dat moment het handigst lijkt. En vaak kan je zelf ook nog eens beslissen op welk tijdstip ze je pakje aanbieden. Bovendien maken koeriers gebruik van hun eigen netwerken, waardoor de zendingen makkelijk te traceren zijn.

Koeriersdienst op maat

Er zijn heel wat verschillende types van koeriersdiensten die je kan inschakelen. Hoe vaak moet je brieven of pakketten versturen? Heb je vooral regionale, nationale of internationale zendingen? Heb je nood aan een expreskoerier of moet je pakketje net zo laat mogelijk op zijn bestemming belanden? Of verkies je een pakjesdienst die meerdere pakketten tegelijk vervoert en aan veel afzetpunten halt houdt om de kostprijs te drukken? Afhankelijk van jouw behoeften kies je gewoon een koerierbedrijf dat werkt zoals jij het wil.

Uw goederen snel en veilig bij uw klanten of leveranciers krijgen is voor u en uw zaak van cruciaal belang? Cool Trans Smits
JETCAR Expressdienst heeft meer dan 20 jaar ervaring in de transportwereld. zij hebben steeds de ideale oplossing voor u.
Wij bieden oplossing op maat voor alle urgente luchtvracht zendingen door middel van onze jarenlange ervaring.