Pakketdienst

Wat is een pakketdienst?

Een pakketdienst zorgt voor het vervoer van pakketten in opdracht van een derde partij. Vaak gaat het bij pakketdiensten om een groot aantal goederen dat van punt A naar punt B moet geraken. De snelheid is hier van minder belang. Het voornaamste is dat alles op tijd geleverd wordt tegen een zo laag mogelijke prijs. Door gebruik te maken van een pakketdienst kunnen bedrijven dus relatief goedkoop hun klanten bereiken.

Waarin verschilt een pakketdienst van andere koeriers?

Waar bij andere koeriersdiensten een snelle levering of waardevolle zendingen centraal staan, ligt dat anders voor pakketdiensten. Een pakketdienst is verantwoordelijk voor het ophalen en bezorgen van een groter aantal goederen die vaak minder kostbaar zijn. De prijs wordt zo laag mogelijk gehouden, terwijl de levering toch binnen een afgesproken termijn gebeurt.

Die lagere prijs is mogelijk doordat een pakketdienst veel pakjes voor verschillende bestemmelingen tegelijkertijd vervoert. Zo slagen ze erin de kosten te verdelen over meerdere opdrachtgevers. Pakketdiensten hebben dus wel een hogere stopfrequentie. Ze houden aan veel adressen halt voor de levering of ophaling van pakketjes.

Waarom beroep doen op een pakketdienst?

Bedrijven maken steeds meer gebruik van een pakketdienst om goederen op hun bestemming te krijgen. De bezorging van je pakjes uitbesteden, brengt dan ook heel wat voordelen met zich mee.

Zo werk je samen met een echte specialist in het vak. Het hele leverproces werd geoptimaliseerd, met minder vergissingen zoals laattijdig arriveren als gevolg. Doordat bij een pakjesdienst de snelheid ondergeschikt is, blijft de prijs ook erg interessant. Zeker als je bedenkt hoeveel tijd en mensen je intern zou moeten inzetten om hetzelfde resultaat te bekomen.

Daarnaast kunnen ze een erg klantgerichte aanpak beloven, zonder dat jij daar extra in moet investeren. Klanten kunnen in grote mate zelf bepalen waar en wanneer ze een pakketje ontvangen. Bovendien hebben gespecialiseerde pakketdiensten alle voorzieningen om zendingen makkelijk traceerbaar te houden. En tevreden klanten zorgen er ongetwijfeld voor dat je alleen maar meer pakketjes moet versturen.

Uw goederen snel en veilig bij uw klanten of leveranciers krijgen is voor u en uw zaak van cruciaal belang? Cool Trans Smits
JETCAR Expressdienst heeft meer dan 20 jaar ervaring in de transportwereld. zij hebben steeds de ideale oplossing voor u.
Wij bieden oplossing op maat voor alle urgente luchtvracht zendingen door middel van onze jarenlange ervaring.