Sneltransport

Wat verstaat men onze sneltransport?

Sneltransport is het transporteren van goederen waarbij de zending zo snel mogelijk het leveradres bereikt. De goederen worden aan de deur opgehaald en vertrekken rechtstreeks via de snelste weg richting eindbestemming. Om uiteindelijk ook daar aan de deur te worden afgezet door dezelfde transporteur. Snelheid en een persoonlijke levering staan hier dus centraal.

Wat is het verschil tussen sneltransport en andere koeriers?

Het grote verschil met andere koeriersdiensten is dat er een erg snelle bezorging wordt gegarandeerd. Men kiest dus niet voor de goedkoopste optie waarbij meerdere pakketten tegelijk worden vervoerd. Er is geen hoge stopfrequentie, aangezien men maar één zending voor één opdrachtgever naar één bestemming transporteert.
Ook met expresdiensten is er een belangrijk verschil. Expresdiensten maken gebruik van een centrale overslagplaats om de pakketten te verdelen voor transport. Zo belanden er meerdere pakjes sneller op hun bestemming. Sneltransport daarentegen verloopt zonder tussenstappen van opdrachtgever tot bestemmeling voor één bepaalde zending.

Waarom gebruik maken van sneltransport

Grote zendingen die snel op hun bestemming moeten geraken zijn doorgaans een hele uitdaging. Dan is het wellicht voordelig om een gespecialiseerde firma voor sneltransport in te schakelen. Door een beroep te doen op een externe dienst hoef je zelf geen tijd of middelen vrij te maken. Ook voor belangrijke zaken is sneltransport een goede optie. Het vervoer gebeurt namelijk rechtstreeks van punt A naar punt B door hetzelfde transportbedrijf. De kans is dan ook klein dat daar iets mis zou lopen of er een zending verloren zou gaan. Moest dat toch het geval zijn, is het zeer duidelijk waar de verantwoordelijkheid ligt en wie de oplossing moet bieden.

Bij sneltransport is het eveneens mogelijk om goederen internationaal te vervoeren op een snelle manier. Binnen Europa blijkt dat vaak sneller dan wanneer het transport via verschillende vervoersmiddelen en maatschappijen moet verlopen. Ook particulieren kunnen van sneltransport gebruik maken voor hun grote zendingen. Zo kan je zelfs al een sneltransportfirma inschakelen om een verhuis tot een goed einde te brengen.

Uw goederen snel en veilig bij uw klanten of leveranciers krijgen is voor u en uw zaak van cruciaal belang? Cool Trans Smits
JETCAR Expressdienst heeft meer dan 20 jaar ervaring in de transportwereld. zij hebben steeds de ideale oplossing voor u.
Wij bieden oplossing op maat voor alle urgente luchtvracht zendingen door middel van onze jarenlange ervaring.