Consultancy

Wat is consultancy?

Consultancy is het leveren van deskundig advies binnen een bepaald veld van expertise aan een derde partij tegen een vergoeding. Dit stelt ondernemingen dus in staat om voor specifieke projecten of diensten een beroep te doen op een externe professional. Hierbij kan het zowel gaan om een individuele expert als om een consultingbedrijf.

Consulting in alle vormen en sectoren

Het inhuren van een consultant komt voor in talloze vakgebieden en sectoren. Zo kan je expertise inwinnen vanuit organisatorische, juridische, financiële of technische behoeften. Mis je binnen je organisatie gespecialiseerde kennis over een bepaalde kwestie? Heb je nood aan een objectieve kijk om een aantal zaken te verbeteren? Van accountancy en IT over marketing en HR tot strategie en operationele processen… voor zowat alles vind je vandaag de dag wel een consultant.

Voordelen van consultancy

De hulp inroepen van een consultant of een consultancybedrijf brengt heel wat voordelen met zich mee:

  • Je krijgt een niveau van expertise binnen je bedrijf dat voorheen ontbrak.
  • Je hebt een extra kracht binnen je onderneming, zonder daarvoor iemand te moeten aanwerven. En dat is dan weer goed nieuws voor je budget.
  • Je kan ook tijdelijk of occasioneel een externe expert inschakelen. Zo betaal je enkel wanneer je effectief behoefte hebt aan gespecialiseerd advies.
  • Consultants hebben een beter beeld van wat werkt op de markt en wat niet. Dankzij hun ervaring met verschillende bedrijven uit de sector kunnen ze bepaalde situaties beter inschatten.
  •  Een externe consultant heeft een objectieve en onafhankelijke visie. Zich onbewust van gevoelige of politieke kwesties binnen het bedrijf, neemt hij vaak betere beslissingen.

Hoe dan ook, het is absoluut erg belangrijk om een consultant te vinden die past binnen jouw onderneming. Net zoals met een gewone werknemer, zullen jullie heel wat tijd samen spenderen. Ook moet je op dezelfde golflengte zitten wat visie en ambitie betreft. Waar wil je naartoe en wat wil je eruit halen? Met de juiste consultant aan je zijde, kan je je onderneming zeker naar een hoger niveau tillen.

Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.