Expressdienst

Wat is een expressdienst?

Een expresdienst zorgt voor de bezorging van brieven of goederen in een relatief erg korte tijd. Dankzij een uitgekiend transportsysteem dat gebruik maakt van ‘overslag’ bereiken de pakjes snel hun bestemming.
Overslag betekent dat men alle goederen van een bepaalde regio ophaalt en naar een centraal overslagpunt brengt. ’s Nachts worden ze gesorteerd en getransporteerd naar overslagpunten in andere regio’s of zelfs andere landen. Van daaruit worden ze via de meest geschikte kanalen en routes naar de afleveradressen vervoerd. Expresdiensten als DHL,TNT, FedEx en UPS slaagden erin dit transportsysteem wereldwijd op de kaart te zetten.

Waarin verschilt een expressdienst van andere koeriers?

Een expresdienst is technisch gezien geen koeriersdienst. Een koerier is iemand die pakketten van deur tot deur vervoert. De pakjes vertrekken dus van bij de verzender en worden rechtstreeks tot op hun bestemming gebracht. Bij een expresdienst is er altijd sprake van een overslagpunt, waar alle pakjes herverdeeld worden.

Daarnaast staat een expresdienst vooral bekend om zijn snelle levering. Vaak doet men dus een beroep op een expresdienst voor dringende en belangrijke zendingen. De tarieven liggen daarom meestal een beetje hoger. Indien je wil dat een brief of pakketje al de volgende dag aankomt, kies je best voor expreslevering.

 

Waarom beroep doen op een expressdienst?

Zoals reeds aangehaald, is de snelheid van bezorging het grootste voordeel. Zelfs voor internationale zendingen slaagt men erin een pakje af te leveren in een relatief korte tijdspanne. Ook voor leveringen na de kantooruren of voor kostbare pakketjes is een expresdienst de beste optie.

Door gebruik te maken van een externe koerierdienst, haal je expertise in huis. Het proces is geoptimaliseerd, er wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt en fouten komen amper voor. Naargelang de behoeften van je onderneming, kies je voor de specialist die het beste bij jou past. Er wordt voldaan aan de noden van jouw bedrijf en aan die van je klanten. Bij een expresdienst vertrekken de zendingen vrijwel onmiddellijk en verschijnen ze snel op hun bestemming.

Uw goederen snel en veilig bij uw klanten of leveranciers krijgen is voor u en uw zaak van cruciaal belang? Cool Trans Smits
JETCAR Expressdienst heeft meer dan 20 jaar ervaring in de transportwereld. zij hebben steeds de ideale oplossing voor u.
Wij bieden oplossing op maat voor alle urgente luchtvracht zendingen door middel van onze jarenlange ervaring.